Al meer dan 10 jaar de rederij van de Vecht.

Van sloep verhuur naar trotse eigenaar van rederij “Uw Salonboot”.

Arjen’s grote liefde

Arjen Zweedijk is een geboren en getogen Amsterdammer en een niet onverdienstelijk judoka. Daarnaast heeft hij vijftien jaar aan windsurfen gedaan, twintig jaar gesquasht en is nu alweer zo’n kleine dertien jaar aan het schaatsen op de Jaap Eden baan in Amsterdam. Van beroep is hij eigenlijk reclameman (37 jaar al), waarvan de laatste twaalf jaar als zelfstandig reclamemaker. Als art director was hij betrokken bij menig bekende reclamecampagne. Zijn grote liefde was het water.

Van hobby naar werk

Dus was het niet zo verwonderlijk dat Arjen zo’n tien jaar geleden een woonark kocht op de Loosdrechtse Plassen. Het stalen roeibootje werd vervangen door een prachtige 7 meter lange sloep van Makma. Daarmee ontdekte hij samen met vrienden het hele gebied van de Loosdrechtse plassen en de Vecht. Tot de buurman Arjen op een dag vroeg om een dag met gasten van een notariskantoor te gaan varen. Arjen genoot van deze dag en werd er ook nog voor betaald!

‘Salonboot te koop’

Hij verhuisde naar Vreeland. Toen de crisis in 2003 kwam en het reclamewerk minder werd, was het tijd om het roer om te gooien. Arjen startte Dagophetwater.nl. Samen met gasten maakte hij dagelijks tochtjes over de Vecht en op de Loosdrechtse plassen. Het verhuur van zijn sloep heeft hij een aantal jaren gedaan. Zijn liefde voor het varen met mensen groeide en groeide. Toen hij in 2009 een advertentie tegen kwam met ‘salonboot te koop’ was de beslissing snel gemaakt. Het was liefde op het eerste gezicht. Een ondernemingsplan werd gemaakt en de boot gekocht. De rederij Vecht “Uw Salonboot” was geboren.